Udstillingslejlighed

Lejligheden består af køkken, stue, soveværelse og badeværelse. Her kan man opleve en lang række teknologier integreret i et hyggeligt og rart hjem.

Køkken:
Køkkenet er indrettet og udstyret med en række forskellige velfærdsteknologier og hjælpemidler, som gør det muligt for borgere at klare flere af dagligdagens gøremål selv. Blandt andet er der højdejusterbar bordplade, overskabe og spisebord, spiserobot, arbejdsstol med mekanisk armstøtte, og meget mere. Lejligheden er også automatiseret med Smart Home-teknologi, der er stemmestyret.

Soveværelse:
I soveværelset er der forskellige tryghedsskabende velfærdsteknologier, f.eks. sensorgulv, sengesensorer og faldsensor samt forskellige typer af intelligent belysning, der guider dig til toilettet om natten. Det er også muligt at prøve en plejeseng med udstigningsfunktion og opleve andre mobilitetsteknologier. Der er installeret loftlift med et skinnesystem, der dækker to rum, hvor motoren er gemt væk i et skab, der kan tilgås fra to rum.

 

Stue:

I stuen kan man se eksempler på forskellige sanseteknologier såsom belysning, der kan reguleres i farve og styrke, lyd- og musikterapi, robotkæledyr, og TV der er særligt egnet til personer med demens, kognitiv svækkelse eller sindslidelser. Desuden kan man se og prøve et udvalg af forskellige tyngdeprodukter. I stuen er der ligeledes en lille kontorplads, hvor man kan danne sig et overblik over de muligheder, der findes inden for struktur- og planlægningsteknologier.

Badeværelse:
I badeværelset ses forskellige typer af hygiejneteknologier såsom højdejusterbar håndvask, sensor bleer, badeløsninger og skylle-tørre toilet, der gør det muligt for borgere at blive selvhjulpen, idet det både vasker og tørrer dig. En meget værdig løsning, der gør det muligt at klare besøget selv på de tidspunkter man selv ønsker det.

Center for Velfærdsteknologi
Fåborgvej 15A
9220 Aalborg Øst
Tlf: 25202884 eller 25202879

CVR-nr: 35433589

Åbningstider:

Drop-in besøg hver tirsdag fra kl. 09:00-12:00

Telefontid alle hverdage: 8:00 til 15:00